Лос Анджелис Лейкърс е шампион на Националната Баскетболна Асоциация. "Езерняците" победиха Маями Хийт със 106:93 и с общ успех 4-2 победи триумфираха за 17-и път в най-силното баскетболно първенство в света. 

Леброн Джеймс и съотборниците му изравниха досегашния абсолютен рекорд на Бостън Селтикс по брой титли в НБА.

Краля Леброн пък заслужи името му да остане в историята на баскетбола. Той спечели титлата с трети отбор и общо за четвърти път в кариерата си. 35-годишната легенда грабна първите си две титли с Маями Хийт, след това донесе такава и във витрината на Кливланд, а тази нощ помогна на "езерняците" отново да достигнат до абсолютния връх. Той е първият играч в НБА, който печели трофея с три различни отбора.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

Джеймс регистрира своя 28-и "трипъл-дабъл" в плейофите, след като записа 28 точки, 14 борби и 10 асистенции на сметката си и получи "Най-полезен играч" на Финалите и по този начин стана първият играч в историята, който печели MVP на финалната серия с три различни отбора. Освен това Джеймс се нареди до Майкъл Джордан по отношение на MVP наградите - и двамата имат по четири във финалите.

Трофеят бе посветен на покойната легенда Коби Брайънт.

"Работата вече е свършена", написаха от Лейкърс, като това бе една от любимите реплики на Брайънт.