Звездата на Голдън Стейт Уориърс Стеф Къри коментира първата загуба на тима от началото на сезона. „Воините“ отстъпиха с 95:108 на Милуоки Бъкс и прекъснаха серията си от 24 поредни победи от началото на сезона и общо 28 последователни успеха в НБА. Така Голдън Стейт не успя да подобри серията на Лос Анджелис Лейкърс от 33 поредни победи в периода 1971-72 г.

„Малко сме разочаровани от края на серията. Никой не обича усещането на първата загуба за сезона, но всички сме доволни от постигнатото от началото на шампионата. Никога нямаше да повярвам, ако в началото на октомври някой ми беше казал, че ще стартираме с 24 поредни победи, а през това време важни играчи ще получат контузии“, заяви Къри.

„Всеки един мач беше специален. Нашият отбор намери своето малко място в историята, тъй като нито един отбор не беше стартирал сезон с 24 поредни успеха. Сега трябва да се концентрираме върху следващия си мач, а защо не и върху началото на нова победна серия. Не бива обаче да забравяме главната ни цел – защитата на титлата“, добави Най-полезният играч на НБА за миналия сезон.

Временният треньор на Голдън Стейт Уориърс Люк Уолтън, който води тима от началото на сезона заради здравословни проблеми на треньора Стив Кър, също изрази мнение за края на победната серия.

„Загубите са гадни. Усещането е същото, каквото съм изпитвал като играч и като помощник-треньор. Не е весело да загубиш. Може би в последно време и програмата на мачовете ни повлия. Преди малко казах на играчите: „Горе главите. Това е просто една загуба. Боли, но важното е това, което направихте от началото на сезона до момента“, коментира Уолтън след мача.