Генералният мениджър на баскетболната Адриатическа лига Роман Лисац даде интервю пред сръбското издание „Мондо“, в което говори за проблемите на българския шампион „Левски“. Той обяви, че се очаква „сините“ да подпишат с двама американци, което противоречи на нагласите в България за тежко финансово състояние в баскетболния шампион.
 
„Вярвайте, през месец май всичко в „Левски“ изглеждаше много добре и бях въодушевен за тяхното участие в Адриатическата лига. Бяха се подготвили за голям бюджет и привличането на много играчи. Българският клуб ще бъде глобен заради провалените последни мачове, но имам уверението от тяхна страна, че ще доведат двама американци и ще коректно ще доиграят сезона“, заяви Лисац.
 
„Ако „Левски“ остане на последно място в класирането, няма да има право да играе в Адриатическата лига през следващия сезон. Клубът е в тежко финансово състояние. Ситуацията никъде не е лека и от подобно развитие не е застрахован нито един клуб. Дори и най-силните сръбски клубове“, коментира шефът на Адриатическата лига.
 
Както е известно, „Левски“ е последен в класирането на турнира с една победа и 15 загуби. Домакинският двубой със Задар беше отложен. Малко вероятно изглежда „сините“ да се измъкнат от последното място, тъй като отборите пред тях в класирането имат вече поне пет победи.
 
Любопитното е, че в последните дни новините за бъдещето на „Левски“ излизат от Сърбия, а не от България. В петък президентът на клуба Леонид Гайдаджиев говори пред сръбския в. „Блиц“ и заяви: „Сигурни сме, че до 17 януари и за мача с Шолнок ще решим всички проблеми и ще доиграем сезона, за който имахме големи очаквания. За съжаление сме в деликатна ситуация, както и много други клубове в региона. Сигурен съм, че бързо ще се изправим на крака и ще функционираме нормално като клуб. Близо сме до договори с нови играчи.“
 
След загубата от Балкан в четвъртък треньорът на „Левски“ Константин Папазов призна, че за завършването на сезона клубът се нуждае от 400-500 000 лева. Той постави края на месеца като краен срок за намиране на средствата.