Центърът на Лос Анджелис Лейкърс Пау Гасол ще бъде извън игра от 4 до 6 седмици заради разкъсване в горната част на ходилото на десния крак. Това показаха резултатите от ядрено-магнитния резонанс в Бостън, където „езреняците” ще изиграят следващия си мач. 32-годишният испански национал най-вероятно ще бъде опериран.

„Утре се завръщам в Лос Анджелис и ще видим какво ще кажат лекарите на отбора”, написа Гасол в личния си профил в социалната мрежа „Туитър” във връзка с диагнозата.

Испанецът се контузия във вторник в мача срещу Бруклин Нетс при опит да блокира Брук Лопес. След срещата Гасол призна, че е имал проблеми с крака още през първото полувреме, но е стиснал зъби и е играл до самия край. Центърът пропусна вече 13 двубоя от сезона и въпреки че не се наслаждава на най-добрата си кампания и записва средно по 13,4 точки и 8 борби на мач.

Сега от щаба на Лейкърс се надяват на колкото се може по-бързо възстановяване на другия център Дуайт Хауърд, който заради проблеми с рамото пропусна последните три срещи на отбора. Със сигурност той няма да може да играе и срещу Бостън Селтикс.

„Ще видим какво ще се случи. Да се надяваме, че Дуайт ще се завърне бързо. Другите момчета трябва да се справят”, сподели треньорът на „езреняците” Майк Д’Антъни пред ESPN.