Звездата на българския баскетбол Александър Везенков е близо до подпис с испанския гранд Барселона. За това намекна човекът, който го представлява в Испания - Лъчезар Танев. Мениджърът смята, че именно каталунците може да изстрелят тежкото крило в НБА. „Последната дума ще има фамилията. Аз мисля, че Барселона е идеален вариант за него в момента. Той има нужда да поиграе още година-две в Европа и тогава да отиде в НБА. От Барселона доста играчи отидоха в Америка в последните години", коментира Танев пред bTV.

Още през април в испанските медии се появиха информации за сериозен интерес към национала от страна на 18-кратните шампиони на Испания. 206-сантиметровото тежко крило на Арис, което ще участва в предстоящия през юни драфт в НБА, е гласен за заместник на Мачей Лампе. 211-сантиметровият поляк найвероятно ще напусне Испания след края на настоящия сезон. В началото на март представители на Барселона посетиха Гърция и дори се срещнаха с бащата на Александър - директорът на спортна агенция Лукойл Сашо Везенков. Тогава двете страни проведоха предварителни разговори за евентуалното бъдеще на 19-годишния българин. Другият европейски гранд, който много иска Везенков, е Панатинайкос.

Лъчо Танев съобщи също така, че част от агенцията му вече е и Мартин Петров, който за последно игра в ЦСКА. Марто, както и Стилиян Петров в момента са ангажирани с Европейското по футбол за юноши до 17 години, на което България е домакин. Двамата Петрови са посланици на турнира и посещават мачовете в градовете Стара Загора, Сливен, Бургас и Созопол.