Лидерите на Кливланд и Голдън Стейт Леброн Джеймс и Стеф Къри водят в анкетата за Мача на звездите в НБА в Източната и Западната конференция. Това показват резултатите след края на втория период на гласуване, съобщава официалният сайт на лигата отвъд океана.

Досега 203-сантиметровото крило на Кавалиърс държи лидерството сред всички играчи в НБА с общо 775 810 гласа, докато Къри може да се похвали със 755 486 и заема второ място.

Топ 5 на Изток допълват Пау Гасол (Чикаго), Кармело Антъни (Ню Йорк), както и гардовете Джон Уол (Вашингтон) и Дуейн Уейд (Маями). Звездната петица на Запад събира Къри, Коби Брайънт (Лос Анджелис Лейкърс), Антъни Дейвис (Ню Орлиънс), Блейк Грифин (Лос Анджелис Клипърс) и Марк Гасол (Мемфис).

64-то издание на Мача на звездите в НБА ще се проведе на 15 февруари в “Медисън Скуеър Гардън” в Ню Йорк. Демонстративният двубой ще бъде предаван в 215 държави по целия свят на общо 47 различни езика.

Организаторите на събитието предлагат няколко начина за вот на привържениците. Всеки може да даде своя глас за най-добрите играчи отвъд океана чрез официалния сайт на НБА, чрез смс, както и през социалните мрежи Фейсбук, Twitter и Instagram. Гласуването продължава до 19 януари.