Леброн Джеймс блесна с 30 точки, 9 борби и 9 асистенции за Лос Анджелис Лейкърс при победата над Голдън Стейт Уориърс със 122:101 като домакин в шестия мач от полуфиналите на Западната Конференция на НБА. По този начин „езерняците“ спечелиха плейофната серия с 4:2 и детронираха миналогодишния шампион.

Антъни Дейвис също се представи много силно за успеха. Веждата добави 17 точки и 20 борби за победата на Лейкърс, а Остън Рийвс се отчете с 23 точки. Стеф Къри завърши с 32 точки, 6 борби и 5 асистенции за Голдън Стейт.

Лос Анджелис Лейкърс е първият тим от 2014 година насам, който елиминира „воините“ на Къри в плейофите преди финалите в НБА. На финала на Западната Конференция Леброн Джеймс и компания ще играят срещу Денвър Нъгетс. Серията започва във вторник в Денвър.

Джими Бътлър отбеляза 24 точки, а Бам Адебайо добави с 23 точки за победата на Маями Хийт като домакин на Ню Йорк Никс с 96:92. Така „горещите“ се класираха за финала в Източната Конференция след успех в серията с 4:2. Джейлън Брънсън се отличи с 41 точки за нюйоркчани. Във финала на Изток Маями ще играе с победителя от плейофа между Бостън Селтикс и Филаделфия 76-ърс.