Леброн Джеймс бе в светлината на прожекторите на старта на новия сезон в НБА. 39-годишното крило отбеляза 16 точки при победата на тима си Лос Анджелис Лейкърс със 110:103 срещу гостувалия Минесота Тимбъруулвс, но по-важното бе, че ветеранът игра заедно със сина си. Така, за първи път в историята на НБА, в официален мач едновременно играха баща и син, при това за един отбор. Брони Джеймс записа 3 минути на игрището и не отбеляза точка.

В същото време Леброн записа и един интересен рекорд - за най-много пропуснати стрелби от игра. Успеваемостта на Джеймс в стрелбата от игра в мача с "Горските вълци" бе 7-16 и по този начин крилото вече има 14484 пропуснати изстрела, изчисляват статистиците. Досегашният рекордьор, покойният Коби Брайънт, бе с 14481 пропуснати стрелби.

Трябва все пак да се отбележи, че Леброн като цяло може да бъде считан за ефективен стрелец със своите 13 различни сезона, в които процентът му за стрелба от игра е бил над 50%. За сравнение Коби Брайънт никога не е надвишавал 47%, но той все пак се състезаваше в ера, в която защитите в НБА бяха по-здрави, посочва Hoopshype.com.

Прави впечатление присъствието в Топ 10 на класацията за пропуснати стрелби на куп легендарни имена. Карл Малоун например е пети, германецът Дирк Новицки е шести, а веднага след него се нарежда Кармело Антъни. На осмо и девето място пък са двама титани в историята на играта - съответно Карийм Абдул-Джабар и Майкъл Джордан. Десетката затваря Винс Картър. В Топ 20 пък попадат имена като действащият гард Ръсел Уестбрук (12), Алън Айвърсън (14) и Уилт Чембърлейн (15).