Американският баскетболист Леброн Джеймс официално се превърна в първия играч в историята на НБА, достигнал доходи от 1 милиард в активната си състезателна кариера. Звездата на Лейкърс закръгли милиарда след 18 години в най-силната лига в света, за които е изкарал общо $330 милиона от заплати и още $700 милиона от рекламни дейности.

36-годишният ас има договори с различни компании като Nike, AT&T, Walmart, Blaze Pizza, Epic Games и още, които му позволяват да печели по около $100 милиона на година. Освен това той е акционер в английския футболен гранд Ливърпул. Заплатата му през изминалия сезон с ЛА Лейкърс пък бе $41 милиона, а през следващия ще получи още $44 милиона като част от двугодишната си договорка с “езерняците”.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Джеймс е първият играч в историята, който достига до милиарда по време на състезателната си кариера. Майкъл Джордан успява да стане милиардер през 2014-а - 11 години след отказването си.

В класацията по най-богати баскетболисти в НБА след Леброн се нареждат звездите на Бруклин и Голдън Стейт Кевин Дюрант и Стеф Къри, които имат заработени съответно $580 и $430 милиона.