Носителят на Купата на България по баскетбол Черно море започна поддоготвак в понеделник. Новият треньор Спас Натов събра група от 12 баскетболисти в морската ни столица, съобщава официалният сайт на клуба.

На първото събиране присъстваха Асен Великов, Пламен Алексиев, Станислав Славейков, Станислав Цонков, Николай Стоянов, Ангел Нацкин, Ангел Пейчинов, Венелин Христов, Георги Янков, както и завърналите си в клуба Симеон Илиев, Денислав Вутев и Лъчезар Радев. С отбора форма ще поддържа и Александър Янев.

”Тази година започваме с български треньор и изцяло с играчи, които са продукт на нашата школа. Изключение е само Станислав Славейков. Смятам, че отборът ни е добре комплектован по постове, с изключение на позиция 5, където ще търсим играч, най-вероятно от чужбина. Засега Милян Пупович не е в отбора, но на по-късен етап не е изключено да дойде. Поставени цели за класиране няма, тъй като все още не знаем как се справят другите отбори“, заяви вицепрезидентът на Черно море Симеон Варчев.

От клуба обясниха още, че Черно море ще изиграе около десет контроли в следващите седмици. През септември варненци ще пътуват и до Сърбия за няколко проверки.

Бронзовият медалист в НБЛ през миналия сезон ще продължи сътрудничеството си с Икономически университет-Варна, като тепърва ще се решава колко от играчите ще бъдат част и от двата отбора.