По-малко от час дели Александър Везенков от първото му голямо изпитание в кариерата. От 19:45 часа тази вечер талантливият ни баскетболист и съотборниците му в Арис излиза срещу Панатинайкос във финала за Купата на Гърция.

Везенков и компания са аутсайдер в сблъсъка, като сънародникът ни привлича вниманието с отличното си представяне до момента. Синът на Сашо Везенков дори получи похвали от легендата на Панатинайкос Фрагискос Алвертис.

"Фаворит е отборът, който ще се бори и ще бъде концентриран за 40 минути. Разбира се вярвам, че ние сме в много по-добра позиция през целия сезон, но все пак е само един мач и трябва да сме много внимателни. Започвам да свиквам да гледам отстрани, но в някои по-специални мачове винаги искам да играя отново. Везенков е много добър млад играч. Мисля, че ще стане наистина страхотен, след като израсне и натрупа още опит", заяви пред bgbasket Алвертис, който е едно от най-големите имена в историята не само на Панатинайкос, но и на европейския баскетбол въобще. Роденият през 1974 година грък се отказа след края на сезон 2008/2009, но след това продължава да работи при "зелените" от Атина. Неговият екип с №4 е първият и засега единствен, който Панатинайкос изважда от употреба.

Алвертис преминава в ПАО през 1990 година и печели 11 титли на Гърция, 5 трофея в Евролигата, 8 купи на Гърция и 1 Междуконтинентална купа.

"Много пъти съм бил в България. Имам приятели в страната, като Тити, например. Имаме и наше момче - Димитрис Вергинис, който играе там (б.р. - баскетболист на Лукойл Академик). С България имаме много общи неща, съседи сме и се надявам вие да вървите по-добре в следващите години", добави Фрагискос Алвертис.