Двукратният шампион в Националната баскетболна асоциация Раджон Рондо обяви официално, че прекратява състезателната си кариера.

38-годишният гард съобщи това при гостуването си в подкаста "All the Smoke", воден от други две легенди на Лигата - Мат Барнс и Стивън Джаксън.

Рондо, който триумфира с титлата с Бостън Селтикс през 2008 година и с Лос Анджелис Лейкърс през 2020 година, бе без отбор през 2022 година, когато игра за последно в НБА с екипа на Кливланд Кавалиърс.

Като играч Рондо бе един от най-добрите подавачи и най-добрите защитници на своя пост. Той бе избран от Финикс Сънс под номер 26 в драфта през 2006 година, но веднага след това бе трансфериран в тима на Бостън Селтикс. Заедно с "голямото трио" на Рей Алън, Пол Пиърс и Кевин Гарнет той триумфира с титлата през 2008 година, която и до момента е последната във витрината на "келтите". 

Рондо остана в  Бостън до 2014 година, когато премина в състава на Далас Маверикс. В следващите години той игра още за Сакраменто Кингс, Чикаго Булс, Ню Орлиънс Пеликанс, на два пъти Лос Анджелис Лейкърс, Атланта Хоукс, Лос Анджелис Клипърс и Кливланд, като при първия си престой в състава на Лейкърс взе титлата в партньорство с ЛеБрон Джеймс, Антъни Дейвис и Дуайт Хауърд.

В кариерата си Рондо четири пъти бе избиран за участие в "Мача на звездите", четири пъти попада в един от двата отбора на "най-добрите защитници", три пъти бе лидер в НБА по асистенции средно на мач, веднъж по откраднати топки, а през сезон 2011/12 бе избран и в третия отбор на "Най-добрите играчи".

През 2008 година той постави рекорд в историята на НБА, като изигра и започна като титуляр в цели 26 мача в плейофите. 

По-рано тази година Рондо бе арестуван при полицейска проверка заради незаконно притежание на оръжие, марихуана и друго забранено вещество. Проверката на полицията пък бе заради шофиране с превишена скорост.