11 мъже са задържани за разпит от полицията след боя между агитките на Черно море и "Левски". Снощи баскетболистите на "сините" стигнаха до драматична победа с 86:84 в морската столица, като отново имаше напрежение в залата, както и преди седмица в мача на варненци с Балкан. Още в началото на мача по трибуните в Двореца на културата и спорта възникна напрежение.

Проблемът възникнал, след като фенове на Черно море, които не са част от тяхната агитка, са се заяли с организираните привърженици на столичния тим. След като полицията се е намесила, за да предотврати сблъсъци, служител на реда е бил ударен от фен на "Левски". Запалянкото, който по-късно е разпознат, веднага избягал от залата, а след него и цялата агитка.

Групата левскари постояла около половин час пред залата, но така и не влязла повторно вътре. Запалянковците решили да отидат в бирария "Викинг", за да гледат по телевизията футболния двубой "Левски" - Черно море (1:0). След баскетболния мач обаче феновете на Черно море също отишли там и настанало масовото меле.

"11 лица са отведени за разпит в полицията, за да се установи съпричасността им към деянието. Разследването продължава. Задега повече не мога да ви кажа", заяви за petel пресаташето на РДВР Варна Ивана Милева.

"В бирарията дойдоха около 40 души. Половината пиеха по бира вътре, а останалите седнаха отвън“, каза един от служителите в заведението. Според него юмручната разправия станала след гола на Даниел Димов в 17-ата минута.

„Явно феновете на Черно море, които са гледали баскетболния двубой, са получили информация къде са левскарите и дойдоха в бирарията. Бяха двойно повече от „сините“. Спретнаха масов бой за близо 10 минути. Налагаха се с юмруци и боксове и се замерваха с павета и камъни. Хвърлена бе и червена димка“, продължи служителят. Той каза още, че е счупена пейка от външните маса, с която са потрошени стъкла на дограмата във фоайето и разкри: „След като си тръгнаха, намерихме сак с тухли и ножове, който са носили левскарите. Едно борче и маса пък са обгорели от димката. Иначе вътре щети няма. Същото, което казах на Вас, го казах и в показанията ми в полицията.“

15 минути след мелето на мястото са дошли линейка и 15 полицейски коли. Тогава са задържани за разпит 11-те лица, а в болницата няма откарани, въпреки че е имало ранени. „Нашата бирария е от 13 години и никога в нея не беше имало инцидент“, уточниха от заведението.

Футболни агитки потрошиха кръчма във Варна