В последна контрола преди началото на новото първенство в Националната Баскетболна Лига Левски победи Балкан с 87:72. Самата разлика от 15 точки победителите успяха да натрупат едва в края на срещата, която привлече интереса на близо стотина зрители от София и Ботевград.

Срещата започна много силно за крилото на Левски Доналд Коул, който вкара първите осем точки в мача за своя тим (2 поредни тройки). Последва обаче отлична игра за гостите от Ботевград, които не само поведоха в резултата, но и натрупаха разлика от 10 точки в своя полза. В тези минути всички баскетболисти на Балкан играеха много добре, а над всички се открояваха гардовете Иван Лилов и Йордан Бозов. Все пак благодарение на два поредни сполучливи изстрела от тройката на Арън Харпър, Левски намали до 39:46 на почиквата.

През второто полувреме нещата се обърнаха в полза на Левски, които най-вече с добра защита се върнаха в мача. На моменти гостите нямаха и късмет, тъй като изпуснаха няколко поредни стрелби от чисти позиции от тройката. В края на третата част Балкан отново водеше – 61:60.

В първите 2 минути и половина на последната десетка имаше равенство на терена, а за това говори и резултата – 66:66. Тогава дойде ред и на Васил Евтимов да покаже способностите си, а след негови два поредни коша, един на Харпър и два сполучливи наказателни удари на Станислав Славейков, мачът на практика бе решен в полза на Левски. "Сините" поведоха със 74:66, а 2 точно минути преди края вече имаха сериозен аванс от 15 точки в своя полза – 83:68. До края и двата отбора си размениха по два коша, а точка на спора сложи юношата на Левски Георги Кунов с точна стрелба със сирената за крайното 87:72.

Левски и Балкан започват участието си в НБЛ тази събота като и двата тима имат доста сериозни съперници. Левски приема Лукойл Академик в зала "Универсиада", докато Балкан пътува за мач с Черно море във Варна същия ден./БЛИЦ