Баскетболистите на Левски победиха македонския Фени Индустри с 90:88 в откриването на Балканската лига.

Гостите взеха преднина още в началото на срещата и спечелиха първата четвърт с 25:21. Македонците се представиха добре в стрелбата от зоната за три точки, което бе основното им оръжие в тези минути.
Във втората четвърт обаче на полето се появи Златин Георгиев и след кош на Васил Евтимов 4:43 минути преди края на първото полувреме Левски изравни 36:36. До края двата отбора се движеха точка за точка, като непрекъснато си разменяха водачеството. Левски все пак успя да дръпне в резултата с 47:43, на полувремето.

В началото на третите 10 минути баскетболистите на Фени Индустри отново поведоха, но след това до края на мача се играеше кош за кош. След 30 минути резултатът бе равен - 66:66. 

6.2 секунди преди сирената имаше равенство в резултата - 88:88. Победата на "сините" донесе Павел Иванов, който се разписа 1.2 секунди преди края след бърза атака и асистенция на Арън Харпър. В последвалата атака гостите нямаха време за реакция.

За Левски най-резултатни бяха Стефан Георгиев с 20 точки и 8 борби, Арън Харпър добави 19 точки, а Асен Великов - 14. За гостите се отличиха Слободан Михайловски с 18 точки и 20 борби, Огнян Стояновски и Владимир Попович завършиха с по 16 точки.

Във втория си мач от групата Левски гостува на КК Белград на 11 ноември. Останалите срещи от първия кръг на турнира са на 14 октомври./БЛИЦ