Баскетболният “Левски” победи много трудно Спартак в Плевен със 109:100. “Сините” стигнаха до успеха едва в последните две минути на мача. Въпреки че водеха през почти цялото време, гостите допуснаха домакините да се върнат в резултата и дори да вземат аванс на няколко пъти. Така след този кръг “Левски” има 6 победи и 1 загуба и продължава да е на второ място. Спартак е с 1 победа и 6 поражения. За домакините отново не игра Хрисимир Димитров, а дебют в срещата направи Симеон Ценов, който напусна Рилски спортист по-рано тази седмица.

Джейсън Кроу бе най-резултатен за победителите с 22 точки, а освен това добави и по 5 борби и асистенции. Арън Харпър и Стефан Георгиев вкараха по 19 точки, като американецът се отчете и с дабъл дабъл хващайки 10 борби.

За домакините поредния си силен мач изигра Илия Станков, който вкара 23 точки. Тодор Тодоров отбеляза 20, а с 16 точки се отчете Веселин Георгиев.

“Левски” ще има мач със Жрински Мостар у дома в сряда от Еврохолд Балканска лига, а в събота ще гостува в Бургас на Черноморец./БЛИЦ

7 кръг
27 ноември
Рилски спортист - Лукойл Академик 75:91


Ямбол - Черноморец 65:85

Спартак (Плевен) - Левски 100:109


На 28 ноември
18,00 часа
Балкан - Евроинс Черно море