Баскетболният “Левски” подготвя уникална трансферна бомба, научи БЛИЦ. Лично треньорът на “сините” Константин Папазов е започнал преговори за привличането на плеймейкъра на Милуоки Бъкс Кейон Дулинг.

Той е роден на 8 май 1980 година, висок е 191 см, играл е в почти всички мачове като титуляр за Бъкс в НБА през миналия сезон. Дулинг има изключителна визитка в Националната баскетболна асоциация – от 2000 до 2004 година е в Лос Анжелис Клипърс, след това един сезон играе за Маями Хийт, после е три сезона в Орландо Меджик. От 2008 до 2010 е в Ню Джърси Нетс, а от миналата година облича екипа на Милуоки Бъкс. Годишната заплата на Дулинг е около 3 милиона долара.

Както е известно, на 1 юли в НБА беше обявен локаут, който ще продължи, докато не бъде постигната договореност за нов Колективен Трудов договор. Последният локаут датира от сезон 1998/99 година. Тогава първенството стартира чак на 1 февруари.

По време на локаута играчите няма да получават своите заплати; отборите няма да могат да преговарят, подписват или разменят играчи помежду си в НБА; играчите няма да могат да ползват за каквато и да е цел съоръженията на отборите; отборите пък няма да могат да провеждат летни лагери, тренировки, треньорски сесии или отборни срещи.
Докато обаче върви локаутът, играчите имат право да преминат в клубове извън НБА.

БЛИЦ потърси Тити Папазов, който потвърди новината: “Да, водим преговори с Дулинг, но на този етап няма нищо сигурно. Въпросът е кога ще приключи локаутът. Ако нещата се проточат до януари или февруари месец, той ще може да играе при нас през есента. Това наистина ще бъде страхотно, защото за първи път действащ баскетболист от НБА, който има огромен стаж и е постоянен титуляр, ще облече екипа на български тим. Самият Дулинг няма нищо против да поиграе за кратко в Европа и по-специално в България. Той със сигурност няма да получава заплатата, която взема в Милуоки, поради простата причина, че у нас не е възможно да се изплащат такива колосални суми. Въпросът обаче не е в парите.”
Според запознати Дулинг е съгласен да получава между 10 и 12 хиляди долара на месец, ако акостира в “Левски”. Тити Папазов обаче отказа да коментира тази новина.