Левски Лукойл записа трета поредна победа в баскетболното ни първенство. Носителите на Купата на България отнесоха Берое в дербито на кръга с 98:68. Това беше и най-убедителната победа на "сините" над старозагорци дотук, след като в първата среща помежду им и полуфинала за Купата те се наложиха с 19 точки, а в първото си домакинство биха отново, макар и само с 9.

Домакините установиха пълен контрол върху събитията на паркета още във встъпителната четвърт и оттам връщане нямаше. Участие за „сините“ не взе Райън Райт, докато за старозагорци отсъстваше Иван Лилов. Повторен дебют с екипа на „зелено-белите“ направи Николай Стоянов, но в игра не се появи Павел Маринов. 

Най-резултатен за успеха бе Зейн Ноулс с 18 точки, Данило Тасич завърши със 17 точки, Брандън Йънг добави 16 и 8 асистенции, Христо Захариев добави 11 точки, 8 асистенции и 7 борби, 10 вкара и Чавдар Костов.

Седариан Райнс вкара 21 за Берое, Александър Янев добави 15, а Остин Прайс - 12.

Столичани продължават да заемат второто място във временното класиране със 17 победи и 2 загуби, а селекцията на Любомир Минчев се смъкна до четвъртата позиция с баланс от 13 успеха и 6 поражения.