Левски Лукойл победи с 90:84 след продължение Рилски спортист и вече имат аванс от 3-1 победи във финала на родното баскетболно първенство. В редовното време резултата бе 77:77. Тимът на Тити Папазов имаше аванс от две точки 27 секунди преди края, но грешка в защита позволи на Брендън Браун да вкара два наказателни удара и да прати срещата в продължение.

В герой в продълженията се превърна Данило Тасич, който сам донесе аванс от 5 точки, след което те бяха удържани до края. 

Мач номер 5 е в Самоков на 29 май, а при нужда ще има още две битки – на 1 юни в София и на 4 юни – отново в Самоков. Левски Лукойл се нуждае от една победа, за да стане шампион.

Данило Тасич завърши с 27 точки, като добави и 12 борби. Със 17 точки се отличи Христо Захариев, като националът хвана и 9 отскочили топки. С 15 точки и 9 асистенции се отличи капитанът Чавдар Костов. Тайрън Бразелтън добави 13 точки.

Николас Карвачо завърши с 19 точки и 11 борби за Рилски спортист. 17 точки наниза Брендън Браун, 14 – Павлин Иванов, а 12 – резервата Тихомир Желев. С 10 точки и 10 борби от пейката се отличи и Трей Портър.