Левски Лукойл загуби дербито с Балкан в Ботевград със 71:77 и отстъпи първото място в класирането на НБЛ. Шампионите и "сините" имаха равен баланс преди днешния мач, но "зелените" вече са едноличен лидер.

Момчетата на Тити Папазов изиграха по-добри последни 5 минути на първата четвърт и дръпнаха в резултата с 21:13. Столичани задържаха инерцията и малко след подновяването на играта натрупаха първата си двуцифрена преднина - 23:33. До полувремето столичани запазиха водачеството си, но разликата бе намалена до 6 точки - 44:38 за Левски. 

Домакините изиграха много силна трета четвърт и успяха да обърнат резултата в своя полза. Преди старта на последните 10 минути момчетата на Йовица Арсич имаха преднина - 62:59.  Гостите догонваха в резултата през цялата последна част в Ботевград, като на два пъти съумяваха да изравнят, но Балкан направи серия от 9-0 след 66:66 и повече не погледна назад, за да се стигне до и успех за шампионите със 77:71.

Дайшон Найт с 20 точки бе най-резултатен за Балкан, а Кейси Бенсън дебютира с 13 за ботевградчани, а Крис Минков се размина с “дабъл-дабъл” - 12 точки и 9 борби.

Брендън Йънг вкара 16 точки за Левски Лукойл, Данило Тасич добави 14 точки при първата си среща с екипа на “сините”.