Баскетболистите на Левски Лукойл се класираха без проблеми за полуфиналите в турнира за Купата на България и преследват трети преден трофей в надпреварата, след като елиминираха Спартак (Плевен), побеждавайки го със 101:62 в „Арена Асарел“ в Панагюрище.

За столичани в игра се завърнаха Данило Тасич и Чавдар Костов, като тимът все още е в очакване на новия си американски гард Рейкуон Мичъл.

Баскетболистите на Константин Папазов доминираха напълно, като в началото на втората четвърт впечатлиха с 12 безответни точки, а на почивката водеха с 57:29.

Още в началото на второто полувреме авансът на Левски Лукойл надхвърли 30 точки, но след това темпото спадна и преди последната четвърт резултатът бе 72:42. Заключителните минути бяха сравнително равностойни, като настоящият носител на трофея поддържаше голям аванс и спечели убедително.

Кийт Бенсън завърши с 20 точки и 10 борби за победителите, а 17 точки и 5 асистенции добави Христо Захариев, докато с 13 пункта е отчете Венцислав Петков.

За Спартак Любен Пасков има 10 точки, а с 9 завърши Мартин Маринов.

Последният полуфиналист ще бъде определен в сблъсъка между Берое и Ямбол, а победителят от двубоя ще срещне именно отбора на Константин Папазов в следващата фаза. Другият полуфинал противопоставя Рилски спортист и Балкан.