Левски се класира за полуфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол. "Сините" победиха домакина Ямбол със 70:62. Актуалният носител на трофея стоеше по-добре на терена през цялото време и на полуфиналите ще срещне победителя от сблъсъка Евроинс Черно море - Спартак (Плевен). 

Двубоят започна равностойно. Левски поведе с 16:10. Домакините изпуснаха златни възможности да настигнат съперника, което даде възможност на Аарън Харпър да увеличи аванса на тима на Тити Папазов до 6 точки за 21:15. Златко Гоцевски върна 2 точки, но тройка на Чековски в края на частта направи 24:17.

Втората част започна с по-добра игра на домакините. Ямбол ограничи дефицита до 5 точки, а след тройка на Митко Ангелов намали на 24:26. „Сините" започнаха да бъркат, а Гоцевски изравни за 26:26. Юли Радионов посече „сините" с тройка за 31:29 и в ответната атака играчите на Левски отново сбъркаха, за да се стигне до момента, в който Доналд Коул демонстрира точния си мерник от зоната за три точки за 32:31. Двубоят продължи да се движи кош за кош до самия край на полувремето, което приключи 37:37.

Второто полувреме започна с три безответни коша на “сините” за 43:37. Те увеличиха преднината си до 50:39. Георги Чековски фиксира разликата на 10 точки за 54:44, но в следващото нападение пропусна, след което Радионов поде бърза атака и бе фаулиран от Фрейзър. Бившият национал успя да реализира само първия от двата изстрела от фауллинията за 54:45, при какъвто резултат приключи и третата четвърт.

Нинослав Тмушич поведе Ямбол в заключителната последна четвърт с кош от самото начало. Стефан Георгиев обаче върна веднага двете точки за 56:47. Домакините смъкнаха дефицита на 9 точки, след точна стрелба на Димитър Ангелов. Аарън Хароър направи отново аванса на Левски 10 точки за 62:52, но тройка на ямболии върна напълно интригата - 55:62.

Двата тима се вкопчиха в здрава битка, но накрая с тройка на Асен Великов Левски спечели мача със 70:62. За “сините” най-много точки вкара Аарън Харпър – 20, а за Ямбол пак толкова реализира Димитър Ангелов./БЛИЦ