Баскетболистките на “Левски” се класираха на полуфиналите в турнира за Купата на България. „Сините” спечелиха и втория мач от четвъртфиналната серия с Берое, този път със 72:67 точки.

Така след успех с 20 точки в първия двубой като гост тимът нямаше проблеми да продължи напред. Финалният турнир за Купата е следващият уикенд в Русе, а жребият за полуфиналите е утре (понеделник, 18 февруари).

Малко след началото на двубоя “Левски” направи серия от 17:1 и така тимът се откъсна напред с 13 точки. Домакините поддържаха разлика, но в края на втората част баскетболистките на Берое завършиха с 6 точки поред и така на почивката изоставаха само с 4. В третата част гостите съумяха и да изравнят, но след това “Левски” вкара 7 точки поред и до края водеше в резултата.

Най-резултатна за победата бе Даниела Петева с 15 точки. Радослава Бъчварова добави 14 и 6 борби, а Христина Иванова вкара 12 точки.

За гостите от Стара Загора с 15 точки приключи Ренета Дикова. С 14 и 9 борби добре се включи Галина Георгиева, а Радостина Димитрова се отчете с 12 точки.