“Левски” се класира на полуфинал в Националната Баскетболна Лига (НБЛ). “Сините” тази вечер се наложиха при гостуването си на Спартак (Плевен) с 94:70 и спечелиха четвъртфиналната серия с 2:0 победи. В първия мач преди три дни в София момчетата на Тити Папазов подцениха съперника и победиха трудно, едва след продължения.

Най-резултатен за „сините” днес беше Арън Харпър с 34 точки, като американецът беше близо и до „дабъл-дабъл”, след като овладя 9 борби, а Доналд Коул и Стефан Георгиев приключиха срещата съответно с по 18 и 10 точки. Хрисимир Димитров вкара 19 точки за плевенчани, а Илия Станков и Веселин Георгиев се отчетоха с по 11 и 8.

Както и преди два дни, двубоят в зала „Балканстрой” започна изключително оспорвано, като двата отбора си размениха лидерството на няколко пъти, но в заключителните две минути на първата четвърт възпитаниците на Константин Папазов вдигнаха оборотите и успяха да поведат с 23:16. На полувремето “сините” водеха с още по-комфортен аванс – 48:35.

През второто полувреме столичани не допуснаха добре познатото от последните седмици отпускане, като този път натиснаха още от първата минута на третата четвърт и без особени проблеми дръпнаха с 19 точки – 71:52, а в заключителния период плевенчани свалиха гарда и това доведе до увеличаване на разликата, за крайното 71:52.

Съперник на “Левски” в полуфинала ще бъде победителят от серията между Балкан (Ботевград) и Ямбол. Възпитаниците на Иван Чолаков водят с 1:0 победи, а утре в зала „Диана” ще се изиграе мач №2./БЛИЦ