Левски е вторият полуфиналист за efbet Купа на България по баскетбол, след като се наложи над Берое с 85:78 и в спор за място на финала ще се изправи срещу Черноморец (Бургас).

Втората четвъртфинална среща започна с много ниска успеваемост, като след 5 минути игра резултатът беше равен при 9:9. Левски обаче успя да осъществи серия от 14:5 в края на първия период, след което поведе с 23:14 в първите 10 минути игра.

Берое започна по-силно втората част, след като успя да стопи пасива си до пет точки, след серия от 6:0 в първите минути. Левски достигна до най-голямата си преднина от 11 точки, след тройка с фал от страна на Алън Арнет при 41:30, две минути преди края на втората част. „Сините“ съхраниха аванса си до почивката и се оттеглиха на полувремето при аванс от 45:34.

След пет минути игра в третия период тройка на Асен Великов увеличи аванса на Левски до 14 точки при 55:41. „Сините“ успяха да съхранят аванса си след размяна на кошове в края на третата четвърт при 63:49.

Двата отбора влязоха мудно в четвъртата част, като четири минути преди края на двубоя Берое успя да стопи изоставането си до девет точки, изоставайки с 61:70. След тройка на центъра на Левски Сергей Павлов три минути преди края, „сините“ отново направиха аванса си двуцифрен при 75:63. Две минути преди края на двубоя тройка на Кейси Барлоу върна Берое в битката, но старозагорци все още изоставаха с 70:79. Все пак Левски не допусна неговият аванс да бъде напълно заличен и се поздрави с крайния успех.

За Левски най-полезен бе Алън Арнет, който реализира 25 точки, Джон Флорвиъс се отчете с 13 точки, а Златин Георгиев добави 12. Даниел Пърифой се отчете с дабъл-дабъл за Берое от 16 точки и 12 борби. Дариус Хол вкара 17 пункта, а Александър Тодорович добави 11 точки.

 До края на деня са и другите два четвъртфинала: ЦСКА - Спартак Плевен и Балкан - Ямбол.