Отборите на „Левски” Нефтохимик 2010 (Бургас) и Монтана 2003 се класираха за полуфиналите в турнира за Купата на България по баскетбол за жени. Жребият за полуфиналите е утре (2-ри февруари), а Дунав (Русе) се класира директно за финалната четворка като лидер в класирането на Националната баскетболна лига.

„Левски” победи Берое 07 за втори път и продължи на полуфиналите. „Сините” не дадоха шанс на съперника си като гости в Стара Загора и победиха с категоричното 83:56. Освен това те имаха преднина от 13 точки след първия мач, което само сложи акцент на победата им в серията. Христина Иванова наниза 22 точки за победата на своя отбор и това я направи най-резултатна. С 20 точки и 7 борби се включи Агнеса Дойчинова, а 19 плюс 5 регистрира Хуанита Уорд. За старозагорки единствена с двуцифрен актив бе Златина Калоферова, която наниза 18 точки и хвана 7 борби. Зоя Станоева добави 8 точки, а Маргарита Илиева – 7. На полуфинал „Левски” ще срещне Дунав или шампиона Нефтохимик, които са поставените отбори в предстоящия утре жребий за финалната четворка в Русе.

Шампионът Нефтохимик 2010 се справи лесно със Славия у дома с 82:59. След първия мач резултатът бе равен, но във втория домакините не дадоха шанс на „белите”. Анна Соколан бе най-резултатна за победителките с 19 точки. Олга Дубровина отбеляза 18 точки, а дабъл дабъл направи Анета Митева с 13 точки и 13 борби. За гостите от София Нели Пашева завърши с 27 точки и 6 борби, а Стефка Николова отбеляза 16. Така Нефтохимик вече чака жребия за полуфиналите, където ще има за съперник един измежду Монтана 2003 и Левски. Бургазлийки и Дунав ще са поставени на жребия, който е утре от 11.00 часа.

Монтана 2003 постигна втора победа над Рилски спортист (Самоков) с 82:65. За домакините най-резултатни бяха Катя Кордова със 17 точки, Димана Георгиева с 15 точки и цветомила Петрова с 12 точки. За Рилски спортист 20 точки реализира Вероника Джикова, а 16 - Еми Ушагелова.