Точно на Гергьовден Балкан и Левски изиграха в Ботевград оспорван и зрелищен мач. В него вторият в редовния сезон на НБЛ се наложи над първенеца на "А" група с 97:89.

Първата четвъртина бе равностойна. В средата на втората домакините взеха преднина, която на няколко пъти достигна до 9 точки, но на полувремето бе 4 - 46:42. В третата част двата тима си отбелязаха по 19 точки. В четвъртата "балканци" отново излязоха напред и в 35-та минута водеха с 5 точки - 78:73.

След това "сините" затегнаха защитата и постепенно започнаха да обръщат мача. Преломният момент бе 38 секунди преди края при 2 точкти в тяхна полза, когато Асен Великов повтори упражнението от мача с Лукойл Академик и вкара тройка в последната секунда на атаката, съобщава Botevgrad.com. Последвалите нарушения от страна на Балкан само доведоха до това крайната разлика в полза на Левски да бъде увеличена. Мачът бе истински, с много интересни изпълнения, както и с доста чести оспорвания на съдийските решения, особено тези на главния съдия Иван Маринов.

Топреализатор в срещата с 21 точки стана Атанас Радев. В трета поредна контрола срещу "сините" той завършва с над 20 точки, този път отбеляза 21. С 20 е Данчо Бозов, а игралият за първи път с екипа на Балкан Георги Давидов вкара 15 навръх именния си ден. Стефан Георгиев бе най-добър за Левски с 19 точки, с две по-малко - 17, е Маркъс Хол. Асен Великов и Златин Георгиев имат по 12, с по 10 са Дуейн Мортън и Станислав Славейков. /БЛИЦ