Левски стартира с победа участието си на турнира „45 години Самел”, след като се наложи над Рилски спортист с 94:88 в Самоков. Срещата завърши с разправия между скамейката на „сините” и феновете на домакините, които бяха подразнени от загубата на своите и предизвикателното поведение на Тити Папазов и контузения Бойко Младенов.

Шест играчи на Левски завършиха с двуцифрен точков актив. Най-резултатен за отбора стана Арън Харпър с 18 точки, а освен това добави и 6 борби. Станислав Славейков записа 16 точки, а Доналд Коул 15. Много добре се включиха и Асен Великов с 14 точки и 3 асистенции, както и Васил Евтимов, който направи дабъл-дабъл с 13 точки и 17 борби.

За отбора на Рилски спортист, който стреля много добре от тройката с 12 успешни от 21 опита хубав мач изиграха Симеон Найденов и Сърджан Живкович. И двамата вкараха по 4 тройки, като първият завърши с 24 точки, а вторият с 23. Травис Питърсън добави 12 точки и 7 борби, а Богдан Боев вкара 11.

Утре от 20:30 Левски играе втория си мач от Група „А” на турнира срещу отбора на КК Пирот. Отборът на Рилски спортист почива, а в четвъртък ще излезе срещу сърбите./БЛИЦ