“Левски” победи с лекота Черноморец (Бургас) с 95:61 в мач от XV кръг на Националната Баскетболна Лига (НБЛ). В този мач “сините” бяха водени от Тони Дечев. Старши треньорът Константин Папазов не присъства, тъй като претърпя операция на коляното и се възстановява. "Левски" бе и без три от звездите си. Прийст Лодърдейл не игра заради контузия. Гигантът страда от подагра и събира течност в коляното, което му попречи да вземе участие в мача. Арън Харпър се прибра от Америка, където бе поради лични причини, едва днес и не успя да играе. На сутрешната тренировка Джейсън Кроу получи контузия и също пропусна двубоя.

Най-резултатен за столичани бе Стефан Георгиев с 16 точки, а Доналд Коул и Асен Великов приключиха съответно с по 15 и 13.

Асен Саралийски вкара 16 точки за гостите от Бургас, а Симеон Найденов се отчете с 13.

Домакините водеха след края на първата част с 29:16. Началото на втората четвърт ще се запомни с много грешки и неточни стрелби и под двата коша. Асен Великов направи 34:18. Бургазлии отговориха с два красиви пробива на Христо Захариев и тройка на Костантин Коев за 28:37, но до края на първото полувреме на терена отново имаше само един отбор – “Левски”. Домакините не срещнаха трудности и поведоха с 18 точки - 48:30.

След почивката “сините” за по-малко от четири минути увеличиха преднината си на 24 точки - 56:32. До края домакините се забавляваха, което доведе и до няколко грешки при организацията на играта им. В крайна сметка “Левски” спечели с 95:61./БЛИЦ

Класирането в НБЛ тук

15 кръг
Евроинс Черно море - Рилски спортист 94:102
Лукойл Академик - Спартак (Плевен) 101:84
"Левски" - Черноморец 95:61

22 януари, 18:00 часа
Ямбол - Балкан