Компанията Велдер Груп вече е мажоритарен собственик на баскетболния Левски, разкри един от ръководителите Иван Джиджев, който е и изпълнителен директор на зала „Универсиада”. „Сините” ще са със съществено увеличен бюджет за догодина. Подобренията в залата продължават, след като току що е бил приключен ремонтът на покривното пространство, поставено е ново електронно табло и видео стена.

„Велдер Груп пое ангажимента за дългосрочно партньорство с БК Левски. Още в началото се задаваха въпроси дали спонсорството ще прерасне в по-сериозно партньорство. Имаме нагласа за дългосрочни ангажименти. Искахме да се проверим взаимно, за да вземем решение. От средата на миналата седмица Велдер Груп придоби 70% от акциите на БК Левски и вече сме мажоритарен собственик. Настоявахме да осигурим приемственост. Досегашният собственик запази 30% и нашето желание е това да продължи. Предстои ни извънредно общо събрание на акционерите, на което ще бъдат извършени промени в устава. Досегашните представители в ръководството ще запазят своите позиции. Ще бъдат променени офисите на клуба”, сподели Иван Джиджев.

„Предвидили сме сериозно увеличаване на капитала на клуба, за да има достатъчно средства. Нямаме намерение да се месим в спортно-техническата работа на клуба. Имаме ангажимент към стратегическите цели. За нас това е съществен социален проект. Ще отдадем дължимото на развитието на детско-юношеската школа. Предвидили сме най-малко 20% от новия съществено по-голям бюджет да бъдат използвани единствено за школата. Обсъждали сме проект, ако столичните просветни власти ни окажат съдействие да създадем групи за организиране на тренировки по баскетбол в поне 20 столични училища, в които предвиждаме да се съберат около 500 деца. Това да бъде финансирано от БК Левски”, коментира още Джиджев./БЛИЦ