Левски записа пета победа от началото на сезона в Националната баскетболна лига (НБЛ), след като надигра Академик (Пловдив) с 83:69 (14:20, 22:22, 27:13, 20:14) като гост в среща от деветия кръг на шампионата. С успеха столичният тим остава на четвърто място в класирането с баланс от пет победи и три загуби, докато за Академик това беше седмо поражение от осем срещи от началото на сезона, с което "студентите" продължават да бъдат предпоследни в подреждането. 

Академик (Пловдив) започна по-концентрирано и поведе с 10:6 до средата на първата част, след което успя да задържи аванса си и да приключи първата четвърт при 20:14.

Домакините пренесоха доброто си представяне в началото на втората част и отвориха двуцифрена преднина при 29:19 след успешна стрелба от тройката на Омар Крайем. Разликата в полза на "студентите" набъбна до 15 точки след две поредни борби в нападение на Кръстан Кръстанов. Левски обаче отговори и стопи преднината на Академик до само шест точки в края на първото полувреме – 42:36. 

Гостите от София стартираха силно след почивката и успяха да поведат в резултата в началото на третата четвърт след успешни нападения на Асен Великов, Джон Флорвиъс и стрелба за три на Алън Арнет. Последваха минути на поделено надмощие, в които двата отбора вървяха точка за точка, но в края на частта Левски бе по-концентриран под коша на противника и отново отвори аванс при 63:55.

В последната четвърт столичният тим успя да задържи преднината си със стабилна игра в защита, а в нападение бе достатъчно резултатен, за да отвори двуцифрен аванс и стигна до крайния успех след 83:69. 

Най-резултатен за победата на Левски беше Алън Арнет с 20 точки, 18 добави Джон Флорвиъс, а Златин Георгиев се отчете с 13. 

За Академик Омар Крайем единствен завърши с двуцифрени показатели в нападение, след като се отличи с 27 реализирани точки. 

В следващия кръг Академик гостува на Балкан (Ботевград), докато Левски приема Ямбол.

Рилски спортист постигна осма поредна победа, след като победи Спартак (Плевен) със 104:78 (31:20, 26:17, 24:21, 23:20) като гост в среща от деветия кръг и продължава без поражение от началото на сезона, заемайки върха в класирането. Плевенчани допуснаха втора загуба от девет изиграни мача и държат втората позиция.

Гостите от Рилски спортист владееха инициативата през цялото време, натрупаха аванс от 11 точки след първата четвърт при 31:20, а на почивката дръпнаха с 20 точки – 57:37. В началото на второто полувреме домакините изравниха играта, но не успяха да намалят съществено пасива си. Преди финалните 10 минути баскетболистите на Спартак изоставаха с 58:81, а най-голямата разлика в двубоя достигна 30 точки в полза на гостите.

Брандън Рандълф поведе съотборниците си към успеха с 22 точки, 5 борби и 3 асистенции. Димаджио Уигинс добави 17 точки и 5 борби, а Евън Бати – 16 точки и 3 борби. Чавдар Костов завърши с 13 точки, 6 борби и 4 асистенции за Рилски спортист.

За Спартак Плевен Евгени Хаджирусев се отличи с 18 точки, 3 борби и 3 асистенции, а с 13 точки и 7 борби се включи Цветомир Чернокожев.

Шампионът Балкан записа шеста поредна победа в НБЛ при гостуването си на Шумен с 88:63 (24:14, 14:25, 25:12, 25:12). Балкан, който бе воден от треньора Преслав Пешев в тази среща след раздялата с Тони Дечев в началото на седмицата, заема третото място във временното подреждане с актив 6-2, докато съставът на Шумен е девети с 2 победи и вече 6 поражения.

Ботевградчани започнаха по-добре и поведоха с 24:14 след първата част, но до почивката домакините наваксаха и дори взеха точка аванс – 39:38. През второто полувреме обаче гостите доминираха и след 30 минути игра вече водеха с 63:51. Те спечелиха борбата под двата коша, направиха по-малко грешки от противника и се възползваха от по-точната си стрелба от дистанция.

Христо Захариев бе най-резултатен за Балкан с 22 точки и 9 борби, а с 21 точки и 7 борби се отчете Николаос Дипларос.

Николай Георгиев завърши със 17 точки и 2 борби за Шумен.

Рилски спортист ще приеме отбора на Шумен в следващия десети кръг в НБЛ на 11 декември, а след това отново в Самоков на 14 декември ще посрещне Ямбол в отложения си двубой от осмия кръг. Спартак Плевен почива, а шампионът Балкан ще бъде домакин на Академик Пловдив на 10 декември.