Ралица Нанева ще облече екипа на „Левски“ за предстоящия сезон 2013/2014 в женската НБЛ. Високата 175 см състезателка идва от старозагорския Берое и е първото ново попълнение на "сините", съобщава официалният сайт на клуба.
 
Нанева изкара последните си седем сезона в Стара Загора. За това време тя се превърна в основен състезател на тима и стигна и до женския национален отбор на България. С Берое Нанева стигна на пет пъти до полуфинал в женското първенство, но не успя играе финал нито вендъж, а има спечелени бронзови медали през 2008 година.
 
През миналия сезон Нанева записа общо 31 мача за беройки във всички турнири имаше средно по 15,3 точки и 5,0 асистенции. Тя бе част и от националния отбор на България, с който в седем срещи, включително и приятелските, правеше по 2,4 точки на мач.
 
Нанева ще играе в „Левски“ за втори път в кариерата си, след като прави това и преди няколко години. Преди да се върне в Стара Загора през 2006 година тя изкара няколко сезона първо в девическите гарнитури, а след това и в женския състав на "синия" клуб. През сезон 2005/2006 Нанева записва средно по 11,1 точки в 14 мача за „Левски“ в първенството. Нанева е била част и от националните отбори за девойки до 18 и до 20 години.
 
От миналия сезон при "сините" остават Виктория Стойчева, Христина Иванова и Ивана Петрова, а към подготовката се включват и Габриела Николова и Анна Раденкова, които са от школата на клуба. Според треньора на тима Стефан Михайлов селекцията на клуба ще се прави в движение, а приоритет ще бъдат българските състезателки.