Баскетболният “Левски” готви трансферен удар с привличането на македонския център Тодор Гечевски. Високият 210 сантиметра 34-годишен баскетболист бе в състава на Македония, която направи фурор на завършилото преди няколко дни европейско първенство в Литва. Македония хвърли бомбата и се класира на четвърто място след страхотни мачове. Гечевски счупи ръката си и не можа да играе във всички срещи.

“Този факт в никакъв случай няма да попречи на трансфера му в “Левски”. Ние сме клуб с много висок морал. Това, че се контузи, а договорът не беше подписан, не е проблем. Оттук нататък, дори да сме се колебали, моралът ни задължава да го привлечем. Друг е въпросът че няма как човек да се колебае за Гечевски. Той е един от най-големите македонски баскетболисти и ще бъде много полезен за нашия отбор”, заяви Тити Папазов пред Телевизия Ботевград.

Договорката между двете страни е отдавна, баскетболистът е дал дума на “сините” още преди време. Очаква се след първата седмица на октомври Гечевски да започне тренировки с “Левски”. Преди това македонецът ще бъде и на бенефиса на Георги Младенов на 28 септември./БЛИЦ