Баскетболистите на Левски 2014 допуснаха трето поражение в Балканската лига, след като загубиха с 87:91 от косовския Пея в среща от четвъртия кръг на втората групова фаза.

Гостите от Косово водеха с 13 точки след края на първата част, а авансът им на почивката бе 9 точки – 52:46 в полза на Пея. „Сините” обърна нещата в третата част и дори поведе с 3 точки, а в началото на последната четвърт преднината им бе 5 точки. Пея обаче изравни при 77:77 и до края на срещата стигна до успех с 4 точки разлика.

Станислав Славейков бе най-резултатен за Левски 2014 с 25 точки и 9 борби, а с „дабъл-дабъл” завърши Алекс Симеонов - 20 точки и 12 борби. Ангел Пейчинов отбеляза 11 точки.

Най-резултатен за успеха на гостите от Пея бе Ненад Делич с 25 точки, а 19 добави Кевин Бърел. Дрилон Хайризи и Роналд Дейвис реализираха пък по 15 точки.

След загубата си Левски дели трето място в групата с македонския тим Кожув Гевгелия, който също има баланс от една победа и три поражения. В следващия кръг на Левски приема Сигал Прищина на 9 март,  а Пея гостува на Кожув Гевгелия. За да продължат напред, „сините“ трябва да победят с 20 точки разлика, а Пея да загуби при визитата си на Кожув Гевгелия в Македония.