Баскетболният “Левски” постигна втора победа от началото на сезона в НБЛ. Вицешампионите се справиха трудно с Балкан (Ботевград) с 81:73 в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Тимът взе аванс още през първата част и водеше до края на мача, въпреки че в някои моменти гостите играеха по-добре и имаха шанс да поднесат изненадата. След първата част “Левски” водеше с 26:15, а на полувремето резултатът беше 46:34 за домакините.

Преднината в полза на домакините стигна 15 точки малко след началото на второто полувреме, но серия от 12:2 за гостите свали разликата на 5 точки и им даде нови надежди. След 30 минути “сините” водеха с 62:54. Малко след началото на последната част “Левски” отново качи разликата над 10 точки и в крайна сметка спечели с 81:73.

Без топреализатора Арън Харпър за “Левски” най-резултатен бе Павел Иванов с 13 точки. По 12 отбелязаха Маркъс Хол и Димитър Ангелов, а с 10 и 8 борби се отчете Джъстин Елър. Златин Георгиев вкара 9 точки, а по 8 добавиха Хрисимир Димитров и Александър Груев.

За гостите по 13 точки отбелязаха 204-сантиметровият американецът Айзея Мартин и Кирил Райков. С 12 точки приключи Станимир Маринов, а Емил Бинев се отчете с 9 точки./БЛИЦ