Лукойл Академик е на път отново да остане единствения кон в битката за титлата в баскетболното първенство. Макар и досега “студентите” да бяха основен фаворит, в последните 2 години имаха сериозен опонент в лицета на “Левски”. Това обаче скоро ще се промени, тъй като ръководството на “сините” обмисля да свие бюджета за следващия сезон, пише “Тема Спорт”.
 
Шефовете на клуба от “Велдер Груп” са изключително разочаровани от липсата на успехи. Въпреки сериозните финансови средства, които се отпускат, “Левски” не успя да спечели нито един трофей през последните две години. В същото време босовете са впечатлени от Ямбол и Черно море. Тимът на Иван Чолаков беше по-добър от “сините” в полуфиналите, въпреки че е с близо три пъти по-малък бюджет. При “моряците” пари почти няма.
 
Освен това Лукойл Академик най-вероятно ще играе квалификации за Евролигата, което означава още по-силен отбор и още по-минимални шансове за титла. Всичко това довело и до желанието на ръководството да свие парите. Предполага се, че бюджетът ще бъде близък до този на Ямбол и ще се гради отбор от млади и перспективни играчи.