Баскетболният “Левски” привлече нов баскетболист дни преди дербито срещу шампиона Лукойл Академик. “Сините” привлякоха американеца Джъстин Елър, който ще заеме мястото на продадения в италианския Авелино Роналд Слей.
 
Новият център на “Левски” е висок 203 см и за последно е бил в румънския Джюрджю (Гюргево). Всички чужденци на тима обаче напуснаха, след като американецът Чоунси Харди бе пребит до смърт. След нещастния случай Елър е пътувал с тялото на съотборника си до САЩ и е присъствал на погребението, като е останал в родината си за 5 дни.
 
Баскетболистът, който има и германски паспорт, вече направи първата си тренировка с новите си съотборници. Той ще вземе участие в дербито срещу Лукойл Академик в събота, а треньорът Тити Папазов е доволен от физическото му състояние. Все пак той очаква Елър да покаже истинските си качества с течение на сезона, когато се приспособи към играта на тима.
 
Преди да подпише с тима от Гюргево, Елър е играл един сезон в Европа с тима на Байер Джайънтс (Леверкузен). Там той има средно по 17,7 точки и 7,5 борби в 23 мача. В САЩ Елър е учил в колежа Сакраменто Стейт. През последния си сезон там центърът има по 11,2 точки и 5,5 борби в елитната дивизия на колежанското първенство NCAA./БЛИЦ