Треньорът и президент на баскетболния Левски Константин Папазов разкри, че повече няма да разчита на национала Евгени Хаджирусев. Той съобщи новината след победата на „сините“ с 83:87 като гост на Спартак (Плевен), информира bball.bg.

“Евгени няма да играе в Левски. Решението е негово. Аз смятам, че той е много талантлив играч и може да играе в силен отбор, дори и извън България, но той сам преценява къде ще продължи кариерата си”, обяви Папазов.

За последно националът игра за „сините“ в срещата срещу Куманово от Балканската лига, която се проведе преди 11 дни и бе спечелена от Левски с 85:78. Тогава гардът остана на паркета едва 6 минути, а след забележка, отправена от треньора му и след последвала негова реакция, не доигра втората част от двубоя.

Преди това Евгени Хаджирусев лекуваше стафилококова инфекция в продължение на няколко седмици и не бе на разположение на Константин Папазов. През август гардът бе част от националния отбор на България за предквалификацията за световното първенство.

През миналия сезон Евгени Хаджирусев реализира средно по 12,9 точки, 3,1 борби и 4,5 асистенции в общо 50 мача с различните формации на Левски.