Баскетболистите на Левски Лукойл постигнаха много трудно 15-ата си победа в редовния сезон на НБЛ. В последен мач от 21-ия кръг възпитаниците на Константин Папазов обърнаха пасив от 11 точки през второто полувреме, надделявайки със 70:69 срещу Академик (Пловдив). 

От решаващо значение се оказа последната част, спечелена със 17:10 от "сините". 

Тимът, воден от Константин Папазов, беше без някои основни играчи. Отсъстваха Йордан Минчев, Асен Великов, Христо Захариев, Николай Михайлов и Данило Тасич. В герой се превърна капитанът Чавдар Костов, който въпреки че доскоро бе с контузия, завърши с 18 точки и 6 борби. С 12 се отличи Тайрън Бразилтън, а с 11 – Венцислав Петков.

За Академик с 12 точки завърши Джахий Карсън, а с по 11 се включиха Васил Бачев, Обрад Томич и Антъни Гуджино. С 10 завърши Йере Вучица.

Левски е на второ място във временното класиране с баланс oт 15 победи и 4 загуби, а Академик заема петото място с 8 успеха и 11 поражения. 

В следващия кръг на 24 март „сините“ гостуват в негостоприемната зала „Диана“ на намиращия се във възход тим на Ямбол. Академик ще се изправи срещу Берое на 27 март в Стара Загора. И двата двубоя ще бъдат излъчени пряко в ефира на Max Sport 2.