Левски стана победител в турнира „45 години Самел” след победа с 88:78 над македонския Фени Индустри във финала на състезанието. „Сините” единствени завършиха без загуба и заслужено спечелиха турнира в Самоков, на който участваха още Лукойл Академик, АЕК Ларнака, Рилски спортист и сръбския КК Пирот. Тази първа купа във витрината на Левски за този сезон дава предпоставка, че тимът има далеч по-голям потенциал от миналия сезон и ще бъде сериозен фактор не само в българския шампионат, но и в турнира за Балканската купа, който стартира след седмица, пише bulgarianbasket.

Първи мач срещу бившите си съотборници изигра американското крило Доналд Коул. Доскоро той бе играч на македонския тим, но премина в редиците на Левски през летния трансферен прозорец. Петима баскетболисти на „сините” завършиха с двуцифрен точков актив, а с най-много се отчете Коул - 15 точки. Други трима добавиха по 13 – Славейков (5 борби), Великов (5 борби) и Васил Евтимов (цели 18 борби). Добре се включиха Харпър с 12, както и Златин Георгиев и Джейсън Смит с по 7 точки, въпреки че играха значително по-малко време в мача.

По-рано днес в мач за 5/6 място АЕК Ларнака победи КК Пирот с 87-57, а срещата за 3/4 място между Рилски спортист и Лукойл Академик остана като последна за това издание на „45 години Самел”. След нея ще стане и официалното награждаване, последвано от концерт в чест на годишнината на спонсора на Рилски спортист./БЛИЦ