Новият сезон в Националната баскетболна лига стартира днес с четири двубоя. Участниците в шампионата при мъжете отново са осем, като първенецът от последните няколко години Лукойл Академик остава фаворит. “Студентите” направиха силна селекция и посрещат в първия кръг Спартак (Плевен). Двубоят е от 19,00 часа в Правец, а гостите едва спасиха отбора след криза през лятото.

Левски също е домакин - на Черноморец. В състава на бургазлии е голямата звезда Прийст Лодърдейл. Американецът пристигна при “акулите” през лятото и се очаква отново да привлече внимание върху себе си. “Сините” взеха само един нов - американеца Джейсън Кроу (плеймейкър).

В Ямбол домакините посрещат бронзовия медалист от последното първенство - Балкан (Ботевград). Ямбол е с нов треньор - Ивайло Стоименов, който наследи легендата Иван Чолаков. Гостите от Ботевград начело с Петър Клечков се разделиха със звездата си Атанас Радев, както и с Иван Лилов и Мартин Маринов, които подсилиха Рилски спортист. В тима обаче пристигна Крум Дойчинов, Дуейн Мортън и Емил Бинев, както и американецът Джош Гонър.

В последния двубой от първия кръг младият състав на Евроинс Черно море е домакин на Рилски спортист, който стартира добре сезона в Балканската лига с победа като гост в Румъния./БЛИЦ

НБЛ, 1 кръг
17,00 часа
Евроинс Черно море - Рилски спортист
17,30 часа
Левски - Черноморец (БНТ Сат)
18,00 часа
Ямбол - Балкан
19,00 часа
Лукойл Академик - Спартак Плевен (Канал 3)