Левски спечели баскетболната Балканска купа, след като на финала на турнира победи черногорския Ловчен със 77:65. Това е втори пореден успех на български тим в турнира, след като преди година титлата от дебютния сезон на надпреварата бе спечелена от Рилски спортист.

Срещата започна равностойно и първата четвърт завърши при равенство 18:18. “Сините” обаче подобриха представянето си и взеха втората част с 21:17, а в третата бяха неудържими – 25:7. До края на мача играчите на Константин Папазов не допуснаха изненада и в крайна сметка триумфираха с 12 точки аванс.

Най-резултатен за “сините” бе Арън Харпър, който се отчете с 25 точки. Добре му партнираха Доналд Коул и Стефан Георгиев-Торо, които завършиха с по 14 точки. Георгиев бе определен и за най-полезен играч в мача. Боян Дублевич бе най-резултатният баскетболист в състава на Ловчен – 23 точки. Дамян Кандич добави 15. Титлата е историческа за Левски, тъй като това се явява първият трофей от международен турнир за мъжкия отбор на “сините”./БЛИЦ