Мъжкият и женският отбор на “Левски” проведоха първите си тренировки от подготовката за новия сезон в Националната баскетболна лига (НБЛ). Шестима представители на мъжкия тим и седем баскетболистки от женския тренираха днес в зала „Универсиада”. На тренировката беше Константин Папазов, който веднага след това потегли към централата на БФБ за жребия за новия сезон.

В първата тренировка участие взеха новопривлеченият Денис Агре и младите Алекс Симеонов, Венци Петков, Юлий Арабаджийски, Георги Кунов и Васил Александров. Очаква се пристигането на звездата на “сините” Арън Харпър. Към него ще се присъедини и Маркъс Хол, който също е познат на феновете на “Левски”. Той бе в тима преди три години и сега се завръща. “Сините” ще имат и още нови попълнения, но все още няма яснота по този въпрос. След Европейското към тима ще се присъедини Златин Георгиев, а брат му Стефан лекува контузия и ще пропусне началото на сезона.

От женския отбор налице са новият център на тима Агнеса Дойчинова, Петя Джамбазка, Христина Иванова, Тонка Тенчева, Диляна Шумарова, Мария Светославова и Катрин Величкова. Очаква се пристигането на друго ново попълнение – гарда Виктория Стойчева./БЛИЦ