Новият баскетболен „Левски” започна с ударна победа участието си в Балканската лига. “Сините” бяха тотални господари срещу черногорския си противник Ловчен (Цетине) и спечелиха по категоричен начин с 99:72.

Срещата бе равностойна през първата част, но вторите 10 минути бяха изцяло за „Левски”, който натрупа над 20 точки преднина. До края на срещата им оставаше да поддържат комфортния си аванс и дори успяха да го увеличат, за да триумфират накрая с 27 точки разлика.

Александър Янев и Павел Иванов играха отлично за „Левски” и реализираха общо 57 от 99 точки на тима. Янев се отчете с 26 точки, 8 асистенции, 6 борби и по 1 чадър и отнета топка, като освен това реализира 12 стрелби от 18 опита. Иванов наниза 31 точки при още по-добра успеваемост от игра - 12/16, а също така направи и 5 асистенции.

Алекс Симеонов също бе на висота и за 27 минути игра реализира 22 точки.

До момента от началото на сезона "Левски" има поражение от Лукойл Академик и победа над Черноморец в Бургас, а сега вече и успех срещу Ловчен. Следващата среща на тима е в петък срещу Черно море в зала "Триадица".
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ