Баскетболният “Левски 2014” победи Ловчен (Черна гора) с 91:77 в мач от квалификационния турнир на Балканската лига. Това е първи успех за “сините”, които в този мач играха с жълти екипи, от 15 октомври 2015 година. Тогава тимът отново надви Ловчен и след това влезе в кошмарна серия от поредни загуби.

Днешната победа отваря широко вратите на “Левски” за класиране в следващата фаза на турнира. За целта в четвъртък Берое трябва да победи Ловчен, за да ги изхвърли от надпреварата и заедно със “сините” да продължат напред.

Това бе и първи успех начело на Левски на треньора Мануел Марков, който наследи Николай Господинов. Президентът Константин Папазов също имаше принос за днешния успех, след като отново седна на резервната скамейка и даваше указания на играчите.

Ловчен имаше доста солидна преднина през първото полувреме, като на моменти стигна 15 точки. В третата четвърт обаче се случи нещо необяснимо. Изведнъж черногорците започнаха да грешат и сякаш спряха да играят, а “Левски” се развихри и спечели частта с 32:10. В четвъртата част българите продължиха да доминират и запазиха аванса си за крайното 91:77.

Най-силен за победата бе Алекс Симеонов, който завърши с дабъл дабъл от 35 точки и 10 борби. Венци Петков вкара 12 точки, а с 9, 5 борби и 4 асистенции се отчете Йордан Минчев.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА