Шакил О′Нийл изкара осем сезона с екипа на Лос Анджелис Лейкърс, в които се превърна в легенда на отбора. Поради тази причина неговият екип с №34 бе изваден от употреба и се нареди до тези на Уилт Чембърлейн, Карим Абдул-Джабар, Джери Уест и други легенди на клуба на церемония на полувремето при победата на Лейкърс над Далас. Екипът му застана до №32 на Меджик Джонсън, а за осем сезона Шак спечели 3 титли с тима.

Легендарният център не изневери на стила си и произнесе много силна реч. Той веднага отдаде дължимото на починалия наскоро бивш собственик на Лейкърс Джери Бъс, както и на цялото семейство, което е направило церемонията по-малко от две години след неговото отказване. Той поздрави майка си и доведения си баща, който го е окуражавал да използва и да вземе най-доброто от Чембърлейн, Абдул-Джабар и Бил Ръсел. "Ако слушаш баща си, това е, което можеш да постигнеш" каза Шак на препълнената зала, в която бяха и шестте му деца.

Легендата не пропусна и треньора Фил Джексън, който го е вдъхновил да работи и да бъде в най-добрата си форма през 1999 година, когато е посетил ранчото му и е видял реплики на шестте му титли с Чикаго Булс. В края Шак поздрави и Холивудските звезди Джак Никълсън, Адам Сандлър, Пени Маршал, Даян Кенън и Ари Еманюел./БЛИЦ