Лидерът на баскетболния Реал (Мадрид) Серхио Родригес напусна испанския шампион и през следващия сезон ще играе в НБА. 30-годишният гард подписа с Филаделфия 76-ърс.

Родригес играеше за „белия балет“ в последните шест години, като за този период три пъти стана шампион на Испания, 4 пъти спечели Кралската купа, при пъти взе Суперкупата на Испания, по един път триумфира в Евролигата и Междуконтиненталната купа.

Серхио Родригес не е непознато име в НБА. През 2006 година той беше привлечен в Портланд Трейлблейзърс от Естудиантес. След три години при „пионерите“ премина в Сакраменто Кингс, а игра и за Ню Йорк Никс.

С националния отбор на Испания гардът е световен шампион за 2006 година и олимпийски вицешампион за 2012 година. От европейски първенства има златен, сребърен и бронзов медали.

Освен Серхио Родригес Филаделфия привлече още един гард – Джерид Бейлес. 27-годишният баскетболист до момента играеше за Милуоки Бъкс. Преди това е носил екипите на Портланд, Ню Орлийнс Хорнетс, Торонто Раптърс, Мемфис Гризлис и Бостън Селтикс.