Лидерът на баскетболния ЦСКА Алекс Симеонов изрази очакванията си за мача между България и Румъния. Двубоят от предквалификациите за ЕвроБаскет 2025 е от 19:00 часа тази вечер в “Арена Питещ” и ще бъде предаван директно по Нова Спорт.

За селекцията на Росен Барчовски предстоящите срещи с Румъния и Португалия са много важни - България се нуждае от две победи, за да се класира за следващата фаза.

29-годишният Алекс Симеонов отново е част от националния отбор. Той прави силен сезон с ЦСКА, като в последния кръг в НБЛ достигна до две юбилейни постижения - 600 вкарани тройки и 400 асистенции в лигата. До момента има 27 мача за "трикольорите" и отново заслужи доверието на Росен Барчовски. 

Според Симеонов времето за подготовката на националите ни преди мачовете с Румъния и Португалия не е било достатъчно, но всички отбори са изправени пред същия проблем. "За радост в нашия тим се познаваме много добре. Както играчите помежду си, така и с треньорския щаб. За това успяхме да направим максималното за времето, което имахме за подготовка", каза Алекс Симеонов пред сайта на ЦСКА.

"Срещу Румъния трябва да играем много добре в защита. Те ще излязат пределно мотивирани пред тяхна публика, а и откриват нова зала. Смятам, че в нападение няма да имаме проблеми, но защитата ще предопредели победителя днес", уверен е той.

Алекс Симеонов потвърди мнението на повечето баскетболни специалисти, че гостуването на Румъния е по-важното от двата двубоя - "За да има значение мачът с Португалия, трябва да победим днес."