Носителят на Купата на България Черноморец почти си гарантира първото място след края на редовния сезон в Националната баскетболна лига. В среща от 30-ия кръг на първата шестица "акулите" спечелиха с убедителното 94:78 (22:20, 23:20, 26:21, 23:17) при гостуването си на ЦСКА и постигнаха победа номер 25 от началото на шампионата. 

Така играчите на старши треньора Васил Евтимов ще се нуждаят от само още една победа в оставащите си два двубоя, за да вземат първото място и да си гарантират домакинско предимство във всички кръгове на плейофите.

Бургазлии спечелиха с минимална разлика всяка една от четирите части и като цяло не бяха особено затруднени от "армейците", които загубиха за седми път в последните си осем мача.

Най-резултатен за Черноморец в мача бе Тони Троша с 22 точки. Травис Макконико прибави още 16 точки за победата, а с 15 остана капитанът Христо Захариев.

За ЦСКА над всички бе бившият играч на бургазлии Георги Боянов с 18 точки, 9 борби и 6 асистенции.

В класирането Черноморец е лидер с 55 точки, с четири повече от втория Рилски спортист (Самоков), който утре гостува на Спартак (Плевен). ЦСКА е на пето място с 44 точки.