Литва победи Черна гора с 91:71 (26:27, 22:13, 18:10, 25:21) в Mall of Asia Arena, Манила с среща от Световното първенство по баскетбол в Япония, Филипините и Индонезия.

По този начин си тимът оглави класирането и си подсигури продължаване в следващата фаза.

Така и двата тима продължават напред към група "J" на втория етап на Мондиала, заемайки съответно първо и второ място. Там ще срещнат и първенците от поток "C" - САЩ и Гърция или Нова Зеландия.

Двата състава имаха равностоен старт и приключиха първите 10 минути с точка преднина за черногорците. След това обаче баскетболистите на приблатийската страна дръпнаха напред, водени от своите лидери Рокас Йокубайтис и Йонас Валанчюнас. Литовците и днес не разочароваха с играта си, която бе ознаменувана със страхотна защита и дълбочина на атаката. От Черна гора пък могат само да съжаляват, защото звездата на състава Никола Вучевич отсъстваше именно в моментите, в които съперниците им грабнаха най-голям превес. 

Най-резултатен за Литва бе Рокас Йокубайтис с 19 точки, 5 борби и 6 асистенции. Зад него се наредиха Миндаугас Кузминскас с 15 и Йонас Валанчюнас с 11.

Центърът на Чикаго Булс Никола Вучевич записа 19 точки и 4 борби.